august 12, 2014

VANILJE OG KARAMELL




Da var jeg endelig tilbake fra ferie, og klar for å komme igang igjen med cupcakes. Det er deilig å være hjemme på eget kjøkken, det har klødd i bakefingrene i syden. Så for å kickstarte det hele slo jeg til med en litt mer avansert cupcake i dag. Den krever muligens litt mer tid, men tro meg, det er verdt det. 

VANILJECUPCAKES 
fylt med karamell og toppet med smørkrem 

Cupcakes (8 stk)
5 egg
1 dl sukrin
4 ss mandelmel
2 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljepulver
50 g smeltet smør

Fudgefyll
1 boks vikingmelk
8 ss sukringold
2 ss agavesirup
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts salt
20 g smør

Smørkrem
150 g mykt smør
4 ss sukrinmelis
2 ss melk
1/2 vaniljepulver

Start med fudgen, den trenger tid. Bland alle ingrediensene i en teflonkjele og kok opp. Skru ned temperaturen og la massen småkoke i ca 45 min. Rør forsiktig iblant. Fudgen er klar når den har tyknet. Fordel massen i konfektformer og la de stivne i kjøleskapet.

Imens lager du cupcakes. Visp egg og sukrin luftig. Bland det tørre og sikt inn i eggedosisen. Smelt smøret og tilsett til slutt. Fordel i cupcakes-former og stek midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Avkjøles helt på rist.

Pisk smør og sukrinmelis luftig. Tilsett melk og vaniljepulver.

Montering
Bruk en teskje og grav ut en liten lomme i hver cupcake, prøv å spare et "lokk". Putt en fudge i lommen, og legg på lokket. Pynt med smørkrem og topp det hele med en ekstra fugekarmell.

Himmel!



Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar