august 15, 2014

KOKOS OG SJOKOLADE




Dagens oppskrift er en kokoscupcake med sjokoladeoverload. Den har sjokoladefrosting dekket med smeltet, mørk sjokolade, og i tilegg en sjokoladeoverraskelse i kjernen. Jeg la ut bilde av en uferdig versjon av denne cupcaken på instagram i går, og fikk utrolig god respons. Jeg skulle bare smake på èn, men denne var så god at jeg spiste fire. Jeg trenger alvorlig talt smake-hjelp! Vurderer å arrangere en smakeaften, bare stay tune for invitasjon på instagram.

Ihvertfall; her kommer oppskriften. Jeg legger ut oppskrift på cupcaken og frostingen, tenkte å lage et eget innlegg for hvordan sjokoladefrostingen har fått sjokoladetrekk en av de nærmeste dagene, hvis det er interessant?


KOKOSCUPCAKE
med sjokoladefrosting dekket av mørk sjokolade

Cupcakes (8 stk)
5 egg
1 dl sukrin
4 ss mandelmel
2 ss kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
4 ss kokos
8 ruter mørk sjokolade

Frosting
150 g smør
3 ss sukrinmelis
1 ss kakao
2 ss melk

Visp egg og sukrin luftig. Bland det tørre og sikt inn i eggedosisen. Smelt smøret og tilsettt sammen med kokos. Fordel i cupcakes-former og stek midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Stikk en rute mørk sjokolade ned i midten av de varme cupcakesene og la de avkjøles helt.

Pisk helt mykt smør sammen med de andre ingrediensene, fyll i sprøytepose og dekorer.



Nyt, det er helg!
-Live-




1 kommentar :

  1. Hei!
    Leser gjerne om hvordan frostingen får trekk!
    Flott blogg!
    Siw

    SvarSlett