august 28, 2014

COFFEE CAKE CUPCAKE


God morgen! La oss starte helgen med et brak og spise cupcakes til frokost, shall we? Disse inneholder gresk yoghurt og mer nøtter enn jeg har bakt med tidligere, og fungerer derfor perfekt som ihvertfall en del av en god frokost. En deilig kopp kaffe til, og vi (jeg) har en ny cupcake-favoritt. Denne smaker fantastisk etter en natt i kjølekapet, så bak den gjerne kvelden før. Men lov meg en ting; stjel deg en smak når den er rykende fersk rett fra ovnen; HELLO! Nam!


COFFE CAKE CUPCAKES
med karamellisert pekanstrøssel

Strøssel
1 dl finhakkede pekannøtter
3 ss sukrin gold
1 ts kanel
en klype salt
1 ss smeltet smør

Cupcakes (10stk)
7 ss mandelmel
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1,5 dl sukrin gold
0,5 dl mykt smør (romtemperert)
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ss mandel eller vaniljeekstrakt

Glasur
100 g philadelphia
3 ss melk
sukrinmelis etter smak


Lag strøsselet først. Bland sukrin, kanel og salt i en bolle. Tilsett hakkede pekannøtter og det smeltede smøret. Bland godt og sett til side.

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt sukrin. Deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt og mandel- eller vaniljeekstrakt. I en annen bolle blander du mandelmel, kokosmel og bakepulver. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må.

Legg lagvis (to lag av hver) cupcakes-røre og strøssel i cupcakesformer. En ss røre, en ss strøssel, en ss røre, en ss strøssel. Stek midt i ovnen på 175 grader i 25 min.

Visp philadelphia, melk og sukrinmelis. Dekorer.God fredag!
-Live-


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar