august 19, 2014

BROWNIEBITES


I går fikk jeg endelig testet ut brownies i cupcake-versjon. Jeg har allerede laget vanlige sjokolade-cupcakes, men det er noe litt ekstra appelerende med denne myke konsistensen på en brownie. Jeg prøvde meg på bitesizes, og for en deilig suksess. Det aller beste med å lage mini-cupcakes, er jo at det er lov å spise mange.  Disse smelter bokstavelig talt på tungen og anbefales til de grader. Jeg spiste fem, og det er helt innafor på en mandag. 



MINI-BROWNIE CUPCAKES
med sjokolade-ganache

Cupcakes (14 stk)
115g mørk sjokolade
115 g smør
1 dl sukrin gold
2 store egg
4 ss mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt


Sjokoladeganache
150 g mørk sjokolade
1,5 dl fløte
2 ss sukrin gold (ikke et must)

Forvarm ovnen til 180C. Finn frem ca 14 stk mini-cupcakes-former. Sett til side.

Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og sukrin gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle. Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.

Imens lager du cupcakes. Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hver interval. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.) Tilsett sukrin og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig. Del røren i formene, ca 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke brownies for lenge, de skal ha en myk kjerne.

Når cucpcakesene er helt avkjølt, dekorer med sjokoladeganache. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.



NAM!

-Live-










2 kommentarer :