september 29, 2014

DAIRYFREE CHOCOCOCONUT CUPCAKE


  


 

Min kjære storesøster har vært til stor inspirasjon for meg når det gjelder sunn, allergivennlig bakst. Hun er allergisk mot så mye, og er som meg glutenintolerant. Men i tillegg er hun blant annet allergisk mot melk, så til familiehelgen måtte jeg tilpasse et par cupcakes litt ekstra. 

Her får dere derfor oppskrift på en sjokoladecupcake med sjokolade-kokos-frosting, som ikke bare er sukkerfri og glutenfri, men også melkefri. Proppfull av sunnhet, og likevel akk så god. Søstra mi var overbegeistret, og jeg håper noen allergikere der ute kan nyte godt av denne oppskriften! 


SJOKOKOKOS CUPCAKE
melkefri, glutenfri og sukkerfri

Cupcakes
5 egg
1,5 dl sukrin
4 ss finmalte mandler
2 ss kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
3 ss kakao
50 g kokosolje

Frosting
2 bokser fullfett kokosmelk
100 g mørk sjokolade


Sett kokosmelken i kjøleskapet og la stå i minst 1 time. 

Visp egg og sukrin luftig. Bland det tørre og sikt inn i eggedosisen. Smelt kokosoljen og tilsett til slutt. Fordel i cupcakes-former og stek midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Avkjøles helt på rist.

Skrap ut den stivnede kokoskremen øverst i boksene, ca 500 gram. Smelt kremen sammen med sukrinmelis og brukket sjokolade over vannbad. Når alt er smeltet til en jevn masse settes kremen til avkjøling i kjøleskapet. Når massen er stivnet, men ikke helt hard, fyller du kremen i sprøytepose og dekorerer cupcakes. God mandag! 
-Live-


 


 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar