april 25, 2015

ENGLISH TOFFE VANILLA

Toppet med sjokoladesaus..


..pekannøtter og..
.. en klype halvsalt!


UPSIDE-DOWN ENGLISH TOFFEE VANILLACUPCAKES
- toppet med sjokoladesaus, hakkede pekannøtter og havsalt - 

Cupcakes:
2 egg (romtemperert)
3 ss sukrin gold 
4 ss gresk yoghurt (romtemperert)
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1/2 rør stevia English toffee (kan sløyfes, eller erstattes med annen smak.)
100 g smeltet smør

Sjokoladesaus:
120 g sukrinsjokolade med mandler og havsalt
1,5 dl fløte

Pekannøtter og havsalt til topping

Lag sjokoladesausen først. Varm opp fløten til kokepunktet. Brekk sjokoladen i små biter og ha den i en bakebolle. Hell over den varme fløten og rør til all sjokoladen er smeltet. Sett til avkjøling i kjøleskapet.

Visp egg og sukrin gold luftig. Bland i gresk yoghurt. Tilsett alle tørrvarene og stevia. Tilslutt blander du inn smeltet smør. Røra skal bli skikkelig god og luftig, ikke rennende. Fordel i cupcakes-former, jeg gikk for litt små cupcakes denne gangen og fikk 12 stk. Stek på 175 grader i 25 min.

Sett cupcakesene på hodet og server med en stor skje sjokoladesaus rennende ned langs sidene, toppet med nøtter og en klype havsalt. NAM!

- det er lov å ta to skjeer sjokoladesaus.. -

- ..eller tre.. -



God lørdag!

- Live -

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar