april 18, 2015

LEMON LEMONADE

- Surt og søtt -
-with cream on top -
Det er lørdag, det er sol, det er snart sommer og det er på tide med en frisk og sommerlig cupcake-oppskrift. Sitron i bakst er noe av det beste jeg vet, og når du prøver denne oppskriften vil det sannsynligvis være en ny favoritt hos deg også. Try it! :)


LEMON LEMONADE
sitroncupcake fylt med lemoncurd toppet med deilig krem

Lemoncurd:
1/4 kopp sitronjuice
2 store eggeplommer
2 store egg
6 ss smør delt i kuber 

Cupcakes:
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl sukrin+
0,5 dl mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
1-2 ss finrevet sitronskall

Krem
1,5 dl fløte

Lag lemoncurd først. Visp sammen sitronjuice, sukrin gold, egg og eggeplommer i en kjele. Tilsett smøret og skru opp varmen på lav temperatur. Visp hele tiden. Husk at egg blir til eggerøre hvis varmen blir for høy. Når smøret er smeltet; skru opp varmen på medium. Visp blandingen til den tykner og får en kremet konsistens. Hvis det har klumpet seg litt, sil blandingen. Sett til avkjøling i kjøleskapet.

Så lager du cupcakes. Visp smør luftig. Tilsett litt og litt sukrin+. Deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og sitronskall. I en annen bolle blander du mandelmel, kokosmel og bakepulver. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må.
Fordel i cupcakeformer, jeg valgte å lage litt store cupcakes, så røren holdt til 7 stk. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøles.

Visp fløte til krem og fyll en sprøytepose, her brukte jeg Wilton tip 2M. Sett til side.

Lag et lite hulrom i midten av hver cupcake, med en skje eller en cupcake corer. Fyll hver cupcake med ønsket mengde lemoncurd. Sprøyt en fin topp krem over fyllet, og topp med en liten bit sitron. Tada! Frisk, syrlig og søt, i en herlig kombinasjon.


- fylt med sitronkrem -

- som smelter på tungen -

- enjoy! -God lørdag i solen! :)

-Live-

1 kommentar :

  1. De ser virkelig lækre ud :-) jeg har for nylig fået konstateret cølliaki (glutenallergi) og kigger nu efter opskrifter på kage så jeg igen kan bage. Dine opskrifter ser virkelig gode ud og jeg glæder mig til at prøve dem. Kan denne her bruges som en grund opskrift og så tilsættes forskeligt fyld som frugt, chokolade, gulerødder osv ??? Hvis jeg vil bage den i 1 form hvor stor tror du så den skal være ?? Så også godt at du også havde andre cupcake opskrifter men de indeholder mere smør - så jeg syntes den her var lidt mere tiltrækkende. Hvilken af dine opskrifter vil du anbefale mig som grund opskrift til kage hvis ikke den her ?? TAK OG GOD AFTEN <3

    SvarSlett