mars 29, 2015

BUT FIRST.. COFFEE

- Coffeecake for breakfast -


- with a touch of peanut -
Noe av det beste jeg vet er nybakst til søndagsfrokosten. Søte cupcakes med smørkrem er kanskje ikke det første man har lyst på når man står opp om morgenen, men det er det som er så fint med cupcakes. De kan varieres i det uendelige, og til frokost i dag lagde jeg Coffeecupcakes fylt med ristede nøtter. Toppet med noe så enkelt som litt peanøttsmør og et dryss espressopulver. Sunn, sukkerfri, glutenfri og melkefri. Nydelig på smak, og perfekt til kaffekoppen. Kanskje noe å prøve ut til neste sene frokost?

- and a nutty suprise inside -


COFFECAKE
Kaffecupcake fylt med ristede mandler og hasselnøtter

Cupcakes (8 stk)
5 egg
1 dl sukrin
4 ss mandelmel
2 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljepulver
1ss espressopulver
1 dl smeltet kokosolje

Ristede nøtter
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
2 ss sukrin gold
1 ss smeltet kokosolje

Begynn med nøttene. Grovhakk mandler og hasselnøtter, spre utover et bakebrett og dryss over en ss med sukrin gold. Inn i ovnen på 175 grader i 10-15 min. Pass på at de ikke brenner seg.

Imens lager du cupcakes. Visp egg og sukrin luftig. Bland det tørre og sikt inn i eggedosisen. Smelt kokosolje og tilsett til slutt. Sett klart 8 muffinsformer i et muffinsbrett. Fordel en ss røre i hver form, deretter en ss nøtter, og tilslutt en ss røre. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 min.

Toppes med peanøttsmør (så mye du vil) og et dryss med espressopulver. Fy så godt!


Ha en fin søndag!
- Live -


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar