oktober 12, 2014

OREOS


Fiiin søndag til dere alle :) 

Det er ikke bare enkelt å lage alle varianter av cupcakes både glutenfri og sukkerfri. Jeg har laget en cookies `n cream-cupcake tidligere, som jeg tenkte skulle være min versjon av alle disse oreo-cupcaksene der ute, og selvom den ble veldig god, ble den ble liksom ikke heelt oreo. Så når jeg her om dagen kom over et bilde av en Oreo Cheescake Cupcake, tenkte jeg at nå, nå må jeg lage dette BRA. 

Så da var første utfordring å faktisk lage en skikkelig god oreo-lignende kjeks. Og her er resultatet. Oppskriften på selve cupcakesene er rett rundt hjørnet, men det er bare å sette igang å lage kjeks, så har du de klar. Utfordringen blir nok bare å klare å ikke spise de opp med en gang. Men hei, det er søndag, spis de opp da vel, og lag en porsjon til :)






OREO COOKIES
sjokoladekjeks med melkekrem

Kjeksene:
100 gram mykt smør
0,5 dl sukrin+
2 egg
2 ss kakao
4 ss finmalte mandler
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver

Rør smør og sukrin hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland alt det tørre og tilsett i smørblandingen. Røra blir svært fast.
Ta en og en ss deig og rull kuler. Sett den på bakepapiret og trykk den flat, ca 1 cm tykkelse. Det gjør ikke noe om du ikke får de helt runde i kantene, når de er ferdig stekt kan du stikke ut runde kjeks. Oppskriften gir ca 16 cookies. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 min.

Når du tar kjeksene ut av ovnen er de myke. Det er nå du har muligheten til å stikke ut helt runde kjeks med en utsikker, eller en tom tørkepapirrull/dorull. Ja, du hørte riktig. Den har perfekt størrelse hvis du ikke har en utstikker. Stikk ut runde kjeks, plasser de på et fat og sett de inn i kjøleskapet. Der vil de bli sprøe. Spis opp de resterende kantene, eller lag noe gøy av de, jeg lagde mine første cakepops av restene, det fungerte utmerket.

Melkekrem:
50 g sukkerfri hvit sjokolade (så enkelt å lage selv, oppskrift her)
50 g philadelphia
3 ts sukrinmelis
1 ts vaniljepulver

Smelt sjokoladen over vannbad. Rør inn philadelphia, sukrinmelis og vaniljepulver. Sett i kjøleskapet til den tykner og blir enkel å smøre på kjeksene uten at den bare renner av.

Ta kjeksene ut av kjøleskapet. Smør en ts melkekrem på 8 av kjeksene, legg de andre 8 oppå og klem forsiktig sammen. Tada! Du har herved laget hjemmelagede, sukkerfrie og glutenfrie oreos fra bunnen av. Feels great, don`t it? :)


Nyyyt!
-Live-


 






Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar