oktober 07, 2014

AUTUMN FEELING


Det er så mye epler på trærne i hagene rundt omkring der jeg bor, at det er umulig å ikke drømme om eplepai og eplekake og eplesyltetøy, og selvfølgelig eple-cupcakes. Så det var jammen på tide.

Høsten er her for fullt, og jeg syns det er så deilig å endelig kunne pakke seg inn i skjerf og ullgensere! Jeg er skikkelig svak for høsten, vind og surt vær skaper enda mer rom for en varm kopp kaffe og en fersk cupcake rett fra ovnen. Disse eple og pære-cupcakesene ble nye favoritter hos mannen, og jeg tror jammen jeg må si meg enig i det. Kos dere!

APPLE/CINNAMON or PEAR/VANILLA
fylt med hjemmelaget vaniljekrem

Cupcakes (12 stk, 6 av hver smak)
6 ss kokosmel
4 ts bakepulver
2 dl sukrin+
1 dl mykt smør
4 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)

Et eple
1 ts kanel
En pære
1 ts vaniljepulver

Vaniljekrem
2,5 dl lettmelk
20 g sukrin+
2 eggeplommer
20 g maizena
1 ts vaniljepulver (ville gjerne brukt 1-2 vaniljestenger, men hadde de ikke for hånden. Vaniljepulver gir ikke fullt så mye vaniljesmak.)

Krem
1,5 dl fløte
Sukrin+ etter smak

Begynn med vaniljekremen. Kok opp melk, sukrin og vanilje på svak varme. Trekk kjelen av platen når melkeblandingen når kokepunktet. Pisk sammen eggeplommer og maizena i en egen bolle og pisk det deretter inn i melkeblandingen. Sett kjelen tilbake på stekeplaten og kok opp. Blandingen vil tykne når det når kokepunktet. Da er den ferdig. Avkjøl i kjøleskapet.

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt sukrin+. Deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og stevia. I en annen bolle blander du mandelmel, kokosmel og bakepulver. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må.

Del røren i to boller. Tilsett finhakket eple og 1 ts kanel i den ene bollen, og finhakket pære og 1 ts vaniljepulver i den andre.
 
Fordel i cupcakeformer, jeg valgte å lage litt store cupcakes, så røren holdt til 6 stk av hver smak. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøl.

Pisk kremfløte og sukrin+ til krem.

Montering:
Bruk en treat corer og lag hull i midten av hver cupcake. Har du ikke dette, kan du fint bruke en skje og grave ut kjernen. (Hurra, nå har du smaksprøver å spise på mens du dekorerer ferdig!) Fyll igjen hullet med vaniljekrem, ca en ss i hver cupcake. La det gjerne renne litt utover cupcakesene. Dryss over litt raspet eple/pære og finish it off med en liten kremtopp.Nå kan oktober blåse ivei utenfor, for inne har vi cupcakes og kaffe :) 

-Live-

1 kommentar :

  1. Disse er skikkelig digg!

    (Og det kommer fra en som gjerne spiser både gluten og sukker)

    SvarSlett