september 24, 2014

COOKIES & CREAM




Det finnes så mye oppskrifter der ute på kaker og cupcakes med smak av cookies & cream, som regel alltid med Oreo-kjeks på ingredens-listen. Men siden Oreo verken er glutenfri eller sukkerfri, måtte jeg rett og slett lage kjeks fra bunn av. Dette er resultatet og de ble mer enn godkjent.


COOKIES & CREAM CUPCAKES
sjokoladecupcake med vaniljefrosting og chocolatechip cookiecrumbles

Cupcakes
5 egg
1,5 dl sukrin
4 ss finmalte mandler
2 ss kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
3 ss kakao
50 g smør
2 ss fløte

Visp egg og sukrin luftig. Bland det tørre og sikt inn i eggedosisen. Smelt smøret og tilsett til slutt sammen med fløten. Fordel i cupcakes-former og stek midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Avkjøles helt på rist.

Frosting
150 g mykt smør
3 ss sukrinmelis
3 ss melk
1 ts vaniljepulver

Pisk alle ingrediensene til frostingen er myk og luftig. Bruk sprøytepose og dekorer avkjølte cupcakes.

Som topping har jeg brukt smuldrede Chocolate Chip Cookies fra bloggen til flinke Cecilie.


Sereveres med et iskaldt glass melk!

-Live-




Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar