juli 16, 2014

OPPSKRIFT: SJOKOLADEKREM

Dagens innsats på kjøkkenet resulterte i sjokolade-cupcakes og kokos-cupcakes. Sjokoladevarianten har jeg kontroll på nå, så oppskrift kommer i morgen. Kokosvarianten trenger litt finpuss. Imellomtiden kan dere få en veldig god, men veldig enkel sjokoladekrem-oppskrift. Konsistensen er helt nydelig fløyelsesmyk, og passet ypperlig til dagens bakst.
 
SJOKOLADEKREM
til fyll eller frosting

50g mørk sjokolade (minst 70% kakao, jeg brukte 86% for minst mulig sukker)
1 eggeplomme
1,5 dl fløte

Smelt sjokoladen i vannbad. La den avkjøles. Rør inn eggeplommen. Pisk fløten til krem, og vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Det kan ta litt tid å få blandet jevnt, men ikke bli fristet til å piske, da mister kremen den fine konsistensen.


 Ha en fin kveld videre!
 -Live-



Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar